Blog

Százezer fővel nőtt az építőipar dolgozóinak száma

A tavaly tapasztalt 21%-os növekedést is jócskán túlszárnyalhatja a magyar építőipar az Építőipari Vállalkozások Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke szerint.

"Az ágazat termelése 30 százalékot megközelítő ütemben növekedhet az idei év végéig" - mondta Koji László az M1 és a Kossuth Rádió közös műsorában. "Az építőipar 2013-hoz képest 100 ezerrel több munkavállalót foglalkoztat. Mivel Magyarország jelentős forrásokat kapott az Európai Uniótól infrastruktúra-fejlesztésre, ezért nagy az út- és a vasútépítések volumene is" - tette hozzá.

Hangsúlyozta: Az elmúlt hat évben emellett a "nagyon nagy mélypontról jövő" lakásépítések volumenében zajlott le a legnagyobb ugrás - százalékos mértékben ezek száma  növekedett a legjobban 2013 óta. "Sokat segítettek a kormány családtámogatási intézkedései, amelyek nélkül a lakásépítések száma továbbra is mélyponton lenne évi 7-8 ezer új lakással" - közölte a szakember.   
Az ágazat jövőjéről az ÉVOSZ elnöke úgy vélekedett: 2020-ban 8-10 százalékos növekedéssel már elégedett lenne.

Forrás: MTI

Kérjen tőlünk ajánlatot!

Amennyiben a "Ajánlat kérés" gombra kattintva nem jelenik meg a levelező programja, akkor a info@tzglobal.hu email címen tud írni vagy elérni telefonon: +36305236863
Ajánlat kérés